Английските футболни национали отново се оплакаха от расистки обиди при победата над Унгария с 4:0 в Будапеща снощи. 

Звездите от Висшата лига бяха освиркани още в началото, когато коленичиха в подкрепа на кампанията против расизма и дискриминацията. 

След това последваха маймунски звуци и обиди по адрес най-вече на Рахийм Стърлинг и младия Джуд Белингам от отделни части от трибуните. Това бе потвърдено и от кореспондента на „Скай Спортс“ Роб Дорсет. 

От Футболната Асоциация излязоха с официално съобщение заради случилото се и поискаха УЕФА да разследва случая, като се очаква Унгария да получи сериозно наказание, както преди време се случи с България. 

„Крайно разочароващо е да разберем, че е имало дискриминационни действия срещу някои от нашите футболисти. Ще поискаме от ФИФА да разследва въпроса и няма да спрем да се борим с дискриминацията“ се казва в него. 

„Ако наистина е имало подобно нещо това е неприемливо. Ние не разбрахме, защото бяхме отстрани, а и не знам дали играчите са чули. Говорим за този проблем обаче през последните години и ще продължим да се стремим да изкореним расизма от футбола“ изтъкна селекционерът Гарет Саутгейт.